LENTILE DE OCHELARI

Lentile monofocale

Lentilele monofocale se recomanda persoanelor care au nevoie de o singura pereche de ochelari, pentru aproape sau pentru distanta. Ele pot fi din plastic, policarbonat sau sticla, pe diferite domenii de dioptrii si sunt caracterizate prin faptul ca au un singur centru focal. Lentilele monofocale pot fi sferice sau cilindrice.

Lentile subtiate

Lentilele subtiate sau HI-Index sunt mai usoare si mai subtiri fata de lentilele de plastic normale astfel reducand aspectul de „lentile groase” si distorsionarea imaginii pentru o viziune periferica mai buna si oferind confort suplimentar datorita greutatii foarte redusa. Sunt ideale pentru prescriptiile cu dioptrii mari pentru vedere la apropiere, mai estetice pentru look-ul & imaginea dumneavoastra si permit o varietate mai mare de rame dintre care puteti alege

Lentile asferice

Lentilele monofocale se recomanda persoanelor care au nevoie de o singura pereche de ochelari, pentru aproape sau pentru distanta. Ele pot fi din plastic, policarbonat sau sticla, pe diferite domenii de dioptrii si sunt caracterizate prin faptul ca au un singur centru focal. Lentilele monofocale pot fi sferice sau cilindrice.

Lentile bifocale

Lentilele bifocale se mai pot numi si “doua perechi de ochelari intr-o singura pereche”, respectiv corecteaza vederea la distanta si apropiere cu aceeasi lentila. Cu ajutorul lor veti beneficia de o vedere mai naturala si mai confortabila si confort dat de portul unei singure perechi de ochelari in loc de doua.

Lentile progresive

Lentilele progresive sunt lentile multifocale ce corectează vederea oferind claritate vizuala continua pentru orice distanta. Trecerea de la vederea la aproape la vederea la distanta se face treptat si nu exista linii vizibile precum in cazul lentilelor bifocale. Cu ajutorul acestor lentile veti obtine cea mai performanta experienta vizuala pe care o poate oferi o lentila progresiva: vederea naturala.

Lentile personalizate

E plăcut să porți un lucru croit pe tine. Lentilele individualizate fac o legătură și mai strânsă între ochelarii tăi și detaliile personalității tale. Fie că este o lentilă progresivă sau una monofocală, aceasta este varianta prin care se poate optimiza exact zona ta de interes a câmpului vizual universal

Lentile heliomate / fotocromatice

Lentilele fotocromatice se adapteaza automat la schimbarile de lumina – se inchid foarte mult atunci cand lumina este foarte puternica si se deschid la culoare, devenind aproape incolore atunci cand intensitatea luminii este slaba. Sunt ideale pentru persoanele care necesita purtarea ochelarilor de vedere permanenti si au o sensibilitate crescuta la lumina puternica, in special la lumina solara sau în zonele montane cu zăpadă din abudență.

Acestea pot fi de culoare maro sau gri si ofera protectie 100% impotriva radiatiilor UVA si UVB, sporind astfel confortul si eliminand oboseala ochilor, mai ales in cazul conducatorilor auto si a persoanelor care desfasoara activitati in aer liber.

Lentile polarizate

Lentilele polarizate filtreaza lumina stralucitoare creata de apa, zapada, masini sau alte suprafete cu tenta lucioasa si ofera protectie in fata razelor daunatoare UV. Sunt ideale pentru soferi de zi cu zi, navigatori sau practicanti de sport pe apa, ele crescand perceptia contrasului dintre obiecte si imunatatind viziunea prin prevenirea vederii lucrurilor in ceata datorate luminii stralucitoare si puternice. După ce ati văzut diferența, nu veți mai dori să purtați din nou ochelari obișnuiți.

Lentile de soare cu dioptrie

Precizie optică, protecție uv sau confort în lumina puternică? Lentilele de soare cu dioptrie nu mai sunt o noutate, iar o pereche de ochelari de soare este cu adevarat comod de purtat atunci când îți oferă, pe lângă protective UV și vederea de care ai nevoie.

TIPURI DE TRATAMENTE

Tratamentul antireflex:

Elimina reflexiile inestetice, ochii purtatorului fiind mai bine evidentiati. Aplicand un tratament antireflex lentilelor, va patrunde mai multa lumina prin acestea, ceea ce asigura o vedere mult mai clara. Intrucat, suprafata este foarte neteda, lentilele sunt foarte usor de curatat.

Tratamentul Antiblue - protectia zilnica impotriva luminii albastre:

Lumina albastra desi este un fenomen natural, ne ajuta sa ramanem receptivi dar supraexpunerea poate avea un effect negative asupra sanatatii ochilor nostri ducand la stress ocular, oboseala oculara sau chiar insomie. Tratamentele actuale applicate lentilelor neutralizeaza lumina albastra nociva emisa de Smartphone-uri, tablete, notebook-uri, LCD si ecrane cu LED-uri.

Acest tratament contribuie la pastratrea sanatatii ochilor oferind in acelasi timp o vedere confortabila si o perceptie mult mai naturala a culorilor.