“Saptamana ingrijirii ochilor – editia a-II-a” – CAMPANIE DE TESTARI GRATUITE la Vision Optica

7 – 12 octombrie 2012

Vederea are nevoie de ingrijire, deci nu neglija sanatatea ochilor! Mergi la control periodic!

Fa o testare chiar acum!

 

Statistici publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca:

• 80% din bolile oculare care ameninta vederea pot fi evitate sau tratate

• 8 milioane de oameni din intreaga lume au devenit orbi din cauza viciilor de refractie necorectate la timp.

• la nivel global, viciile de refractie necorectate reprezinta principala cauza de vedere slaba

• la un numar de 145 milioane de persoane, vederea precara se datoreaza erorilor necorectate de refractie. Un simplu test de verificare a vederii si purtarea ochelarilor de corectie ar putea restabili capacitatile vizuale la cele mai multe dintre aceste persoane.

• NU MAI AMANA!

In Romania, o statistica publicata de Ministerul Sanatatii in iulie 2012 arata ca:

• 11 milioane de romani poarta ochelari sau lentile de contact pentru corectia vederii

• jumatate din persoanele care poarta ochelari n-au mai fost la medic de peste un an, cu toate ca vederea le slabeste

• 40% – 45% din ochelarii vanduti pe piata romaneasca sunt cumparati „de-a gata“ de la piata sau din hipermarketuri.

• APELEAZA LA SPECIALISTI PENTRU CORECTAREA DEFICIENTELOR DE VEDERE!

 

Vision Optica se alatura manifestarilor prilejuite de Ziua Mondiala a Vederii si in acest an, organizand in Bucuresti “Saptamana ingrijirii ochilor – editia a-IIa”.

                            In perioada 7 – 12 octombrie,

                                                                        de luni pana vineri, intre orele 9 si 19.30

                           si sambata, intre orele 9 si 14,

                                                       in cele 7 centre Vision Optica din capitala,

                                                                                             bucurestenii isi pot controla sanatatea ochilor gratuit,

beneficiand si de sfaturile unei echipe de specialisti, pentru prevenirea si corectarea tulburarilor de vedere.

Pe baza rezultatelor evidentiate de dioptron li se vor face recomandari privind pasii necesari pentru ingrijirea corecta a vederii ( efectuarea unui consult pentru stabilirea dioptriilor, protejarea de radiatiile emise de monitorul calculatorului, protejarea corespunzatoare in cazul sensibilitatii la lumina, efectuarea unor investigatii amanuntite la medicul oftalmolog etc). In timpul campaniei, persoanele testate care vor alege sa isi comande pe loc ochelarii vor beneficia de discounturi substantiale si de oferte speciale in magazinele Vision Optica.

In 2013, tema declarata pentru Ziua Mondiala a Vederii este sanatatea vederii universala, sub sloganul “Verifica sanatatatea ochilor tai. Efectueaz in luna octombrie consultul oftalmologic.”

In acest context, Vision Optica relanseaza Saptamana Ingrijirii Ochilor, pentru a da si anul acesta posibilitatea unei testari gratuite a vederii tuturor persoanelor care, invocand lipsa timpului, a banilor sau a informatiilor, neglijeaza efectuarea controlului periodic. 80% din bolile oculare care amenința vederea pot fi evitate sau tratate si totusi statisticile indica faptul ca la nivel mondial, 285 milioane de oameni au vederea pierduta: 39 milioane sunt orbi, iar 246 milioane au vedere foarte scazuta. Aceste date demonstreaza nevoia de educare si incurajare a publicului sa apeleze la specialisti pentru corectarea deficientelor de vedere.

 

Orice amanare a controlului ocular poate duce la agravarea unor afectiuni existente. La fel, folosirea ochelarilor cumparati din piata, fara nicio prescriptie medicala, pune in pericol vederea, pe termen mediu si lung.

Misiunea Vision Optica este de a aduce optica medicala de calitate mai aproape de oameni, atat ca proximitate cat si ca accesibilitate, iar campania de testari gratuite “Saptamana ingrijirii ochilor” este o actiune de responsabilitate sociala gandita ca o contributie efectiva la imbunatatirea starii de sanatate a comunitatii in care functioneaza magazinele din retea.

Campania de testari gratuite se deruleaza in perioada 8 – 13 octombrie, in centrele Vision Optica din: Rahova, Sos. Giurgiului, Crangasi, Ghencea, Militari, Stefan cel Mare si Bd. Theodor Pallady.