Ochelarii pentru barbati. Cum ii alegeti?

Daca femeile tin cont de o multime de lucruri atunci cand isi cauta o rama noua de ochelari, acordand atentie si culorii si trandului si personalitatii, barbatii tind sa se orienteze dupa alte criterii. Desi de multe ori sunt influentati de femeile din viata lor in alegerea facuta, se pare ca sunt cateva aspecte in care barbatii raman foart efermi si stiu exact ce cauta.

Conform sondajelor, confortul si durabilitatea sunt cele mai apreciate caracteristici ale ochelarilor, din punct de vedere masculin, flexibilitatea fiind si ea enumerata printele calitatile cautate la o rama.Plecand de la aceste date, va oferim cateva sfaturi pentru a va asigura ca ca ramele pe care le veti achizitiona sunt confortabile si vi se potrivesc bine cu fizionomia:

– Bratele ramelor nu trebuie sa va stranga! Verificati astfel ca ramele sunt suficient de mari pentru fata dumneavoastra: marginea ramelor trebuie sa depaseasca foarte putin conturul fetei, astfel incat bratele sa nu atinga lateralul capului atunci cand duceti ochelarii spre urechi.

– Bratele ramelor trebuie sa fie sunt suficient de lungi. Curba bratului ar trebui sa se intinda peste ureche, fara sa o preseze. Opticianul poate ajusta aceasta curbura, astfel incat sa vi se potriveasca.

– Asezarea ramei pe nas nu trebuie sa genereze niciun disconfort. Multe rame au pernite de silicon, care permit opticianului sa le ajusteze astfel incat sa ii simtiti confortabili.

–  Verificarea finala: puneti-va ochelarii si miscati-va capul in sus si in jos, aplecati-va la podea si ridicati-va, astfel incat sa va asigurati de stabilitatea lor. Cu o ajustare buna a ramelor pe nas si dupa urechi, ramele ar trebui sa stea fixe, fara sa va preseze.

Cand vine vorba despre durabilitate, recomandam celor care isi doresc rame care rezista foarte bine sa se orienteze catre ramele de titan sau aliaje de titan, care permit ramelor sa isi reia forma initiala chiar daca sunt indoiti sau loviti. Acestea raspund foarte bine si exigentelor in materie de flexibilitate.