Ochelari fara rama – avantaje si dezavantaje

In mod traditional, ochelarii sunt compusi dintr-un cadru si lentile. Marginile lentilelor din sticla sau din plastic sunt complet inconjurate de un cadru de metal sau material plastic. Acest cadru este apoi atasat la brate, pentru ca ochelarii sa poata fi purtati dupa urechi. Ochelarii fara rama difera de ochelarii traditionali prin faptul ca acestia nu dispun de un cadru. In schimb, lentilele din sticla sau din material plastic sunt atasate direct la cele doua brate si sunt atasate intre ele printr-un pod mic, numit punte nazala, care se asaza pe nas.

 Multi oameni considera ca ochelarii fara rama sunt mai la moda decat ochelarii de vedere traditionali. De asemenea, deoarece nu exista un cadru, o parte mai mare a fetei este expusa si ochelarii tind sa fie mai putin evidenti vizual.

 Care sunt avantajele ochelarilor fara rame?

 Unul dintre cele mai mari avantaje ale ochelarilor fara rama este multitudinea optiunilor de stil pe care o ofera. Ochelarii fara rama deschid posibilitatea pentru mai multe forme si marimi de lentile, oferind mai multe optiuni de personalizare decat un cadru traditional. In plus, ele permit utilizatorului sa se bucure de avantajele ochelarilor, fara sa para ca poarta ochelari. Multe perechi de ochelari fara rama sunt aproape ‘invizibili” din mai multe unghiuri.

 Acest stil este, de asemenea, foarte usor de purtat, fiind mult mai confortabil decat cel traditional, datorita faptului ca  reduc presiunea de pe puntea nazala. Multe persoane cu dioptrii mari considera ca ochelarii fara rama sunt o optiune mai buna. In plus, deoarece nu exista nici un cadru, ochelarii fara rama nu interfereaza cu domeniul vizual deloc.

 Un alt avantaj al acestui stil de ochelari este abilitatea de a fi mereu la  moda. Acest stil poate fi foarte trandy si sofisticat, nu sunt niciodata complet demodati si pot fi uneori chiar o alegere foarte indrazneata.

 Ce probleme sunt asociate cu ochelarii fara rama?

 Ochelari fara rama au multe avantaje, dar prezinta si cateva dezavantaje. Una dintre cele mai mari probleme asociate cu acest stil de cadru este costul. Ochelarii fara rama sunt mult mai dificil de realizat si, implicit, de obicei atrag un  pret mai mare decat omologii lor traditionali. Din moment ce ochelarii fara rama nu au sprijinul unui cadru, este foarte important sa optam pentru o pereche care este bine realizata.

 Acesti ochelari, de asemenea, tind sa fie mai fragili decat perechile inramate. Daca nu esti atent, lentilele se pot desprinde de pe brate. Reparatiile pot fi dificile pe acest tip de ochelari si ar putea avea nevoie sa fie inlocuiti mai des decat ochelarii traditionali. Ochelarii fara rama nu sunt o alegere ideala nici pentru a fi purtati atunci cand se face sport.

 Ochelarii fara rama sunt totusi o optiune demna de luat in seama. Ei sunt o alegere mereu la moda, deci pot fi purtati pentru mai multi ani. Desi au si cateva dezavantaje, probabil veti gasi ca beneficiile depasesc de multe ori problemele, mai ales daca va place aspectul acestui stil aparte de cadru. Cu o ingrijire si intretinere adecvate, ochelarii fara rama pot fi o alegere practica si la moda.