Ochelari de soare cu dioptrii

Mult iubita si asteptata vara poate fi un cosmar pentru unii dintre noi – aceia care au probleme de vedere si poarta ochelari. Pentru ca ei sunt intr-o situatie foarte neplacuta, trebuind sa aleaga intre a vedea bine, cu ochelarii lor, dar sa lupte cu disconfortul luminii puternice a soarelui sau sa foloseasaca ochelari de soare, dar sa riste sa nu mai vada, in lipsa lentilelor de corectie.

Din fericire, progresul tehnologic din optica medicala a facut posibila combinatia salvatoare: ochelarii de soare cu lentile cu dioptrii! Chiar daca multa lume inca nu stie de aceasta solutie, ea exista si se poate implementa cu succes in orice atelier de optica profesionist din Romania.

Vorbim, asadar, despre o solutie de a realiza acesti ochelari, nu despre niste ochelari gata facuti, care poata fi achizitionati direct. Practic, ochelarii de soare cu dioptrie sunt un produs 100% personalizat, cumparatorul alegandu-si dinainte atat rama cat si lentilele pe care le doreste.

Cum se procedeaza? Avand in vedere ca nu se gasesc in magazine rame speciale pentru ochelari de soare, trebuie cumparati niste ochelari de soare obisnuiti, carora li se scot lentilele, pentru a li se monta cele noi, cu dioptrie. Atentie insa, nu toate ramele se preteaza la montajul lentilor ulterior. Cautati rame care au suruburi de demontare si evitati-le pe acelea care sunt facute din materiale prea casante, petru ca vor crama la montaj. Alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand alegeti rama pentru viitorul ochelar de soare cu dioptrii este curbura lentilei. Cautati ochelari cu o rama cat mai dreapta, in caz contrar va fi nevoie de o lentila cu extracurbura, ceea ce va creste semnifiativ pretul pachetului.

Odata aleasa rama potrivita, ramane sa va decideti si asupra lentilelor. Rolul acestora este de va proteja ochii de actiunea nociva a razelor ultraviolete, dar ca sa va confere un confort sporit, va recomand sa alegeti niste lentile care au si filtru polarizant, deoarece lentila polarizata este special conceputa sa reduca atat luminozitatea intensa pe care o resimtim in zilele insorite cat si sa diminueze stralucirile deranjante de pe suprafetele plane.

Toti producatorii de lentile de renume produc si lentile de soare cu dioptrii. Intr-un centru de optica specializat veti gasi mostre de culoare, ca sa puteti alege culoarea dorita. De regula se folosesc culorile gri, verde-gri, verde si maro, dar la cerere se pot realiza si alte nuante. Pentru a obtine un ochelar de calitate, este important sa apelati doar la comercianti de incredere, care va ofera informatii despre tipul lentilei si ofera si certificat de garantie si conformitate pentru ochelarii cu lentile polarizate.

Aveti rama, v-ati ales si lentilele, nu va mai ramane decat sa dati comanda si sa asteptati ca tehnicianul sa va moneteze ochelarii dumneavoastra personalizati de soare. Felicitari! Soarele nu va va mai face probleme si vara va deveni o placere!