Cum alegem ramele, in functie de culoarea ochilor?

In alegerea culorii ramelor de ochelari tinem cont intotdeauna de mai multe criterii, printre cele mai importante fiind culoarea tenului. Insa nu este deloc de neglijat nici culoarea ochilor, pentru ca puteam alege combinatii care sa ne puna foarte frumos in evidenta ochii si sa ne accentueze trasaturile. 

Daca raportat la culoarea tenului, culoarea ramelor trebuie sa fie complementara, cand vine vorba despre culoarea ochilor, se pot alege la fel de bine si culori contrastante.

Ochi albastri:

Ochii albastri sunt foarte bine pusi in valoare de culori contrastante precum maron sau auriu sau variatii de roz si bej, care ofera luminozitate chipului. Pentru un look mai indraznet, poti alege o culoare precum violet sau cobalt.

Ochi verzi:

Persoanele cu ochi verzi pot opta pentru nuante calde sau cafenii sau pot merge pe varianta contrastanta, alegand o nuanta de pruna. Iar pentru un efect intens, rosul este cea mai buna alegere.

Pentru cei care au tenul foarte deschis la culoare si au ochii verzi sau albastri se pot alege ochelari fara rame sau cu rame metalice foarte subtiri.

Ochi caprui:

Ochii caprui ofera avantajul de a se potrivi cu orice culoare. Bineinteles ca si acestia pot fi pusi in evidenta, cu o nuanta lavanda sau cu un albastru. Pentru a intensifica privirea, se pot alege nuante complementare de ciocolatiu sau portocaliu. Ramele prea groase sau in culori inchise nu sunt insa recomandate pentru posesorii de ochi caprui, daca tenul lor este brunet.